CMD Next

CMD Next 2018

CMD Leeuwarden organiseert jaarlijks CMD Next. Hét multimedia event van het Noorden, waar alle digitale creatieven elkaar treffen. Ieder jaar rondom een thema uit de wereld van de creatieve technologie. In 2018 vindt het event plaats op vrijdag 19 januari. Locatie? De NHL Stenden Campus in Leeuwarden. 

Als designopleiding houden we ons steeds meer bezig met het oplossen van wicked problems. Op CMD Next verkennen studenten, alumni en ondernemers thema’s die het verschil maken voor een meer betekenisvolle wereld. Waar zien we nieuwe kansen? Waarmee creëer je waarde? Kunnen we impact maken met design? Met een ijzersterk programma van inspirerende lezingen en workshops gaan we de dialoog met elkaar aan.

Hiernaast sluiten we ieder jaar af met de uitreiking van de CMD Award: de prijs voor de beste digitale creatieven van Leeuwarden.

The Beta Edition

It’s getting beta all the time? The Beatles zongen het wel, maar hoe wordt iets echt beter? Te vaak willen wij -makers, uitvinders, bedenkers- iets helemaal perfectioneren voordat we het uit handen geven. En dan… wanneer dat moment daar is, blijkt toch dat de match met de doelgroep/afnemer/gebruiker niet 100% te zijn. We kunnen moeilijk in ons hoofd iedere vorm van gebruik uitdenken, ieder probleem oplossen, iedere flaw afdekken. Gelukkig bestaan er prototypes en beta-versies. De maakindustrie en software branche zijn hier al jaren achter en nu zien we (eindelijk) ook overheid, onderwijs en bedrijfsleven het belang ervan omarmen.

CMD is fan van Beta. Met onze roots in de techniek en onze output in het creatieve zijn wij en onze studenten altijd bezig met ‘what’s next’. We zoeken nieuwe oplossingen voor problemen en weten vaak van tevoren niet wat onze ideeën gaan doen. Daarom zijn onze studenten continue bezig met prototyping en testing. Om dit te vieren, is CMD Next 2018 ‘The Beta Edition’.

Programma

09:00 Inloop
09:30 Kickoff
10:00 Keynote De Vrije Denkers
10:45 Keynote Team Hyperloop
12:30 Lunch + Playground  
13:00 Keynote Marcia Goddard
14:00 Breakout sessies
15:00 Keynote Ruud Veltenaar
16:00 DJ Irie
16:20 CMD Awards 2018
17:00 Borrel

 

 

Main stage

Keynotes, DJ Irie en CMD Awards 2018

Tijdschema

Beta Playground

Beta Playground

Tijdschema

Breakout Sessies

Breakout Sessies

Tijdschema

Speed Dates

Speed Dates

Alle Speed Dates

Keynote Ruud Veltenaar

Top Story Daan Levy

Top Story Tjeerd Veenhoven

Keynote Marcia Goddard

Keynote De Vrije Denkers

DJ Irie

Keynote Hyperloop Delft

Workshop Arjan van Dam

Top Story Lammert Kamphuis

Host Cesar Majorana

Workshop Inge Corstiaans