Samenwerken met de minor

Het onderwijsconcept van CMD Leeuwarden is gebouwd vanuit de overtuiging dat praktijkopdrachten een essentieel onderdeel zijn voor het opleiden van onze multimediaspecialisten. Echter, in plaats van in een traditionele opdrachtgever-opdrachtnemer verhouding, werken we binnen de Minor Frisian Design Factory met partners. Op deze manier willen we investeren in langlopende relaties met het werkveld, om samen te bouwen aan innovatieve producten.  

Dit betekent dat we niet meer werken in een “u vraagt wij draaien” verhouding. De minor zet in op het experiment en het gezamenlijk ontwikkelen van nieuwe kennis rondom transmedia storytelling. Kennis die we vanuit de minor voor de deelnemende partners beschikbaar stellen om in te zetten om hun eigen doelen te bereiken. Dit maakt de minor tot een unieke research & development omgeving waar we tot daadwerkelijke innovatie komen.  

 

F.A.Q.  

1. Wat kan Frisian Design Factory voor u doen?

De Frisian Design Factory levert een bijdrage aan het creëren van nieuwe oplossingen voor vraagstukken van de toekomst. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan onderzoek, het ontwikkelen van en experimenteren met prototypes en het testen hiervan. De minor maakt gebruik van de Design Thinking methode, waarbij de gebruiker centraal staat. Aangezien er wordt samengewerkt met andere Design Factories verspreid over de hele wereld, beschikt de Frisian Design factory over een groot internationaal netwerk.

 

2. Kan iedereen partner worden?

Frisian Design Factory is geschikt voor iedere partij die geïnteresseerd is in de ontwikkeling van een concept voor een innovatief vraagstuk.

 

3. Hoe word ik partner?

Neem contact met ons op voor een persoonlijke afspraak waarin we de mogelijkheden verkennen. Dit kan het beste via het Kenniscentrum van CMD Leeuwarden.

 

3. Met wie ga ik samenwerken?

Als partner van de minor werk je samen met de jonge creatieve studententeams, onder begeleiding van professionals met ruime ervaring in het werkveld. Hiernaast krijg je een accountmanager toegewezen die je belangen behartigt in de minor.  

 

4. Wie zijn de andere partners?

De minor heeft samengewerkt met onder andere de volgende partners: Bibliotheken Midden-Fryslân, Maarsingh & van Steijn, Solar S3C en Provincie Fryslân.

 

5. Wat kost dat?

Je kunt op verschillende niveaus deelnemen aan de minor Frisian Design Factory, uiteenlopend van enkel toegang tot de kennis-database tot het initiëren van projecten. Elke samenwerking is maatwerk, dit geldt zowel voor de financiële- als de tijdsinvestering.  

 

6. Wat levert het op?

De minor is een Research & Development omgeving waar we continu nieuwe kennis ontwikkelen. Niet alleen op het gebied van Design Thinking, maar ook op het gebied van andere bij dit vakgebied betrokken disciplines. Denk daarbij aan inzicht in nieuwe marketing, autonome storytelling, communicatie, kunst, entertainment en eventmanagement. Als partner heb je direct volledige beschikking over al deze kennis.

 

8. Wat is mijn rol als partner?

Onze partners zijn van essentieel belang. Zij stellen de vragen die in de markt leven, waarvoor wij transmedia oplossingen moeten zoeken. Daarnaast maken onze partners het  mogelijk om onze oplossingen te toetsen in real life.