Samenwerken met de minor

Het onderwijsconcept van CMD Leeuwarden is gebouwd vanuit de overtuiging dat praktijkopdrachten een essentieel onderdeel zijn voor het opleiden van onze multimediaspecialisten. We willen als minor Sustainable Design Solutions investeren in langlopende relaties met het werkveld, om samen te bouwen aan innovatieve producten. We noemen deze relaties graag partners, we doen het immers samen.

Dit betekent dat we niet werken in een “u vraagt wij draaien” verhouding. De minor zet in op het experiment en het gezamenlijk ontwikkelen en delen van nieuwe kennis rondom duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Kennis die we vanuit de minor voor de deelnemende partijen beschikbaar stellen om in te zetten om hun eigen doelen te bereiken. Dit maakt de minor tot een unieke research & development omgeving waar we tot daadwerkelijke innovatie komen.  

 

F.A.Q.  

1. Wat kan Sustainable Design Solutions voor u doen?

We leveren een bijdrage aan het creëren van nieuwe oplossingen voor vraagstukken van de toekomst. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan onderzoek, het ontwikkelen van en experimenteren met prototypes en het testen hiervan. De minor maakt gebruik van de Design Thinking methode, waarbij de gebruiker centraal staat. We beschikken over een groot nationaal en internationaal netwerk, dat we graag inzetten en projecten combineren.

 

2. Kan iedereen partner worden?

Sustainable Design Solutions is geschikt voor iedere partij die geïnteresseerd is in de ontwikkeling van een concept voor een innovatief vraagstuk.

 

3. Hoe word ik partner?

Neem contact met ons op voor een persoonlijke afspraak waarin we de mogelijkheden verkennen. Dit kan het beste via het Kenniscentrum van CMD Leeuwarden.

 

3. Met wie ga ik samenwerken?

Als partner van de minor werk je samen met jonge, creatieve studententeams, die onder directe begeleiding staan van professionals met ruime ervaring in het werkveld. Hiernaast krijg je een accountmanager toegewezen die je belangen behartigt in de minor.  

 

4. Wie zijn de andere partners?

De minor heeft samengewerkt met onder andere de volgende partners: Bibliotheken Midden-Fryslân, Maarsingh & van Steijn, Solar S3C, Provincie Fryslân, De Friesland, Veilig Verkeer Nederland, Ekwadraat.

 

5. Wat kost dat?

Je kunt op verschillende niveaus deelnemen aan de minor Sustainable Design Solutions, uiteenlopend van enkel toegang tot de kennis-database tot het initiëren van projecten. Elke samenwerking is maatwerk, dit geldt zowel voor de financiële- als de tijdsinvestering. 

 

6. Wat levert het op?

De minor is een Research & Development omgeving waar we continu nieuwe kennis ontwikkelen. Niet alleen op het gebied van Design Thinking, maar ook op het gebied van andere bij dit vakgebied betrokken disciplines. Denk daarbij aan inzicht in nieuwe marketing, storytelling, prototyping, kunst, entertainment, design research en eventmanagement. Als partner heb je direct volledige beschikking over al deze kennis.

 

8. Wat is mijn rol als partner?

Onze partners zijn van essentieel belang. Zij stellen de vragen die in de markt leven, waarvoor wij passende oplossingen gaan zoeken. Daarnaast maken onze partners het mogelijk om onze oplossingen te toetsen in real life. Essentieel voor ons, want alle CMD studenten werken alleen aan echte vraagstukken, hun hele opleiding lang.