Samenwerken met de minor Gamedesign

Het onderwijsconcept van CMD Leeuwarden is gebouwd vanuit de overtuiging dat praktijkopdrachten een essentieel onderdeel zijn voor het opleiden van onze multimediaspecialisten. Echter, in plaats van in een traditionele opdrachtgever-opdrachtnemer verhouding, werken we binnen de minor Gamedesign met partners. Op deze manier willen we investeren in langlopende relaties met het werkveld, om samen te bouwen aan innovatieve producten.  

F.A.Q.  

1. Wat kan Gamedesign voor u doen?

Gamedesign is een minor waar vanuit de onderzoeksfase een game wordt opgebouwd. Alles met het oog op een optimale beleving en ervaring van de spelers. De studenten doorlopen hiervoor de facetten zoals: onderzoek, concepten, communiceren, vormgeven en produceren. De opdracht voor een game komt voort uit partners waar de minor eenmalig of consistent mee samenwerkt. U als partner werkt samen met één projectgroep waarmee jullie een zo optimaal mogelijk resultaat kunt halen.


2. Kan iedereen partner worden?

Ieder bedrijf, instelling of organisatie is geschikt, mit de probleem- of vraagstelling op te lossen valt met een game.

 

3. Hoe word ik partner?

Neem contact op met het Kenniscentrum van CMD voor een persoonlijke afspraak waarin we de mogelijkheden verkennen.

 

3. Met wie ga ik samenwerken?

Als partner van de minor werkt u samen met de jonge creatieve studententeams, onder begeleiding van professionals met ruime ervaring in het werkveld. Hiernaast krijgt u een accountmanager toegewezen die uw belangen behartigt in de minor.  

 

4. Wie zijn de andere partners? Deze is overbodig

Op dit moment werken we aan projecten voor de volgende partners: Tresoar, Festival terug naar het begin, Welcome to the Village, Spektor, Lectoraat Serious Gaming, Xhonours NHL, Leeuwarden studiestad, Leve het Zaailand, Bloeikas, Tonny Dinjens.  

 

5. Wat kost dat?

Je kunt op verschillende niveaus deelnemen aan de minor Transmedia Storytelling. Uiteenlopend van enkel toegang tot de kennis-database tot het initiëren van projecten. Elke samenwerking is maatwerk, dit geldt zowel voor de financiële- als de tijdsinvestering.  Het onderwijsconcept van CMD Leeuwarden is gebouwd vanuit de overtuiging dat praktijkopdrachten een essentieel onderdeel zijn voor het opleiden van onze multimediaspecialisten. Echter, in plaats van in een traditionele opdrachtgever-opdrachtnemer verhouding, werken we binnen de minor Gamedesign met partners. Op deze manier willen we investeren in langlopende relaties met het werkveld, om samen te bouwen aan innovatieve producten.  


6. Wat levert het op?

Deze studenten van de minor beschikt over de kennis op het gebied van Gamedesign. Onder deze noemer valt programming, art en animation. Als partner heb je direct volledige beschikking over al deze kennis.  

 

8. Wat is mijn rol als partner?

Onze partners zijn van essentieel belang. Zij stellen de vragen die in de markt leven, waarvoor de studenten een passende oplossingen moeten zoeken. Daarnaast maken onze partners het mogelijk om onze oplossingen te toetsen in real life.